Biography

Conductor
Emmi Kujanpää

Singers
Hanna Ahrnberg
Stina Halmetoja
Liisa Heiskanen
Marjo Kopra
Johanna Korhonen
Michaela Malmberg
Slavina Petrova
Aida Räihälä
Nonna Saarela
Inkeri Sippo-Tujunen
Raija Tuukkanen

Kukuvitsa is a Helsinki-based Bulgarian choir established in 2010. The 12-member choir performs Bulgarian vocal music, but also traditional village songs from other Balkan countries and Finno-Ugric folklore regions. The ensemble creates its own arrangements and combines powerful singing with folk dances, which makes their performances expressive and energetic.

Kukuvitsa has performed in Finland, Denmark and Bulgaria and co-operated with Le Mystère des Voix Bulgares Vocal Academy choir (BG), Sedjanka choir (DK/BG), Vaya Quartet (BG), Bisserov Sisters (BG), Frunza Dance Company (FI) and the Finnish-Bulgarian Friendship Association, as well as the Bulgarian Embassy in Finland.

Kukuvitsa operates under Käpylä Music School.

_____________________________
In Finnish

Kukuvitsa on vuonna 2010 perustettu helsinkiläinen kuoro, joka esittää kansanlauluja Bulgariasta, eri Balkanin maista sekä suomalais-ugrilaisilta laulualueilta. Kuoro tekee myös omia sovituksia ja yhdistelee vauhdikkaissa esityksissään musiikkia ja balkanilaisia kansantansseja.

Kukuvitsa on tehnyt yhteistyötä Le Mystère des Voix Bulgares Vocal Academy (BG)- ja Sedjanka (DK) -kuorojen sekä Vaya Quartet (BG) ja Bisserov Sisters (BG) -kokoonpanojen ja Bulgarian Suomen suurlähetystön kanssa. Yhtye on esiintynyt Suomessa, Tanskassa ja Bulgariassa, ja sen jäsenet ovat osallistuneet useille laulu- ja tanssikursseille Bulgariassa.

Kukuvitsa toimii Käpylän musiikkiopiston yhteydessä.

%d bloggers like this: